New Voices

9. mai 2014 // Østre // 20.00

Ny musikk er helt enkelt den musikken som er komponert i dag. På denne konserten kan du åpne ørene for helt nye verk, laget av komposisjonsstudenter fra Griegakademiet. 

Verkene er komponert for musikerne våre, og i forkant av konserten har studentene og ensemblet arbeidet sammen i workshops. Her har studentene fått prøve ut skisser og ideer, og de har diskutert framgangsmåter og teknikker med BIT20-ensemblet sine musikere. 

Ny musikk kan utforske tema og problemstillinger knyttet til det moderne liv og samfunn. BIT20 definerer ny musikk som musikk laget av komponister, musikere og kunstnere fra det 21. århundre. Ensemblet ønsker å legge til rette for at det blir laget ny, norsk musikk, blant annet ved å hjelpe norske kunstnere og komponister i arbeidet med deres prosjekter.

Konserten er gratis og arrangeres i samarbeid med Griegakademiet – institutt for musikk. Konserten holdes på Østre, Hus for lydkunst og elektronisk musikk, Østre skostredet 3. 
Program

Ny musikk av komposisjonsstudentene
Tonje Hernes
Will Handysides,
Svein Henrik Giske,
Fredrik Schjelderup og
Vebjørn Sæther.

 

Medvirkende

Dirigent - Trond Madsen

Fagott - Patrick Johnson-Whitty
Trompet - Jon Behncke
Perkusjon - Peter Kates 
Harpe - Johannes Wik
Synth - Jarle Rotevatn
Fiolin - Jutta Morgenstern
Kontrabass - Peter Palotai

 

English information

 

This concert presents new works written by composition students from the Grieg Academy. These works have been composed specifically for our musicians, and in preparation for the performance the students and the ensemble hold workshops in which drafts and ideas are tried out, and approaches and techniques are discussed.