Kristin Jæger

Bratsjist 

Kristin Jæger er utdannet ved Norges musikkhøgskole og NTNU Institutt for musikk. Hun jobber som nestgruppeleder i bratsjgruppen i Bergen Filharmoniske Orkester.

Begynte å spille: Jeg begynte å spille fiolin som syvåring, etter en kort karriere på blokkfløyte. Som niåring byttet jeg over til bratsj for å slippe høye, skarpe lyder. 

Setter pris på i BIT20: Flinke og trivelige kolleger som man ”treffer musikalsk” på en helt annen måte enn i et symfoniorkester på 100 mann. Jeg får mange timer med sunn frustrasjon og underholdning på øvingsrommet, får testet evnen til å finne kreative og praktiske løsninger, og ikke minst, får spilt mye flott musikk jeg ellers sannsynligvis ikke ville kommet borti.

Høydepunkt fra tiden i ensemblet: Det har vært mange høydepunkt. Et av dem var da jeg ble sendt som vikar på kort varsel til Vietnam. Jeg hadde ikke fått spilt igjennom alt repertoaret før konserten. Da blir man ekstra skjerpet.

Favorittrepertoar: Jeg har en svakhet for rytme og puls, og blir meget fornøyd når John Adams og Steve Reich står på programmet. Jeg håper også å få spilt mer musikk av Ørjan Matre, som jeg synes skriver utrolig bra. 

Annen virksomhet: Jeg er veldig glad i å spille kammermusikk og kammerorkester, så det prøver jeg å få til når det lar seg gjøre. På fritiden er kombinasjonen av god mat, drikke og kammermusikk uslåelig. Ellers suller jeg rundt i skogen med kart og kompass.

 

Foto: Yaniv Cohen