Jarle Rotevatn

Piano 

Jarle Rotevatn er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium og ved musikkhøyskolen i Wien. Han arbeider som akkompagnatør ved Griegakademiet, og pianist i Bergen Filharmoniske Orkester.

Begynte å spille: Da jeg var 5-6 år gammel. Jeg begynte på trøorgel, altså salmesykkel. Min mor spilte orgel, og min far spilte fiolin, og jeg fikk lyst til å spille selv når jeg hørte på dem. Vi fikk piano når jeg var i niårsalderen.

Setter pris på i BIT20: Jeg har vært med i BIT20 fra starten av, fordi jeg synes det er gøy og utfordrende å drive med samtidsmusikk. I BIT20 finner du en trivelig gjeng med mennesker. Det er fantastiske musikere, som jeg liker godt å jobbe sammen med.

Høydepunkt fra tiden i ensemblet: Min favorittopplevelse med BIT20 må være i Grenoble, da vi spilte Ligitis Kammerkonsert for nærmere 2000 ungdommer i salen. Fra Norge er jeg uvant med at det var så mange ungdommer til stede, og var fascinert av at de satt helt stille.

Favorittrepertoar:  Blant all den musikken som BIT20 har jobbet seg gjennom, er det vanskelig å velge ut bare et stykke eller en komponist. Men jeg må si at jeg har likt veldig godt å spille musikken til Arne Nordheim. Nordheim er blitt utskjelt av «vanlige» folk som en som bare lager pling-plong musikk. Men i mine ører er han en stor «romantiker». Musikken hans har nydelige klanger og flott instrumentering.

Annen virksomhet: Jeg er interessert i andre kunstformer som billedkunst og teater, og i det å reise til nye steder.

Foto: Yaniv Cohen