Når: Søndag 30. april, 14:00–18:30

Dørene åpner 13:30. 

Hvor: Høgskulen på Vestlandet (tidligere kjent som Høgskolen i Bergen) på Kronstad, Inndalsveien 28. Bybanestopp: Kronstad.

Dirigenter: Pierre-André Valade og Halldis Rønning

Solist: Silje Aker Johnsen (Don't Feed the Birds)

Pris: 250,–/150,– (rabatterte billetter for studenter ved HVL og Fakultet for kunst, musikk og design ved UiB. Kontakt irem@bit20.no for rabattkode)

Billett HER

Facebook HER

Det vil være konserter og aktiviterer ulike steder på campus. 

Festivalen presenteres i samarbeid med våre venner i Avgarde, BEK, Borealis – en festival for eksperimentell musikk, Currentes, Griegakademiet – institutt for musikk (UiB) og nyMusikk Bergen. 

 


16:30 Konsert

BIT20 Ensemble – Eclat av Pierre Boulez (fremføres to ganger etter hverandre, med publikum i ulike lytteposisjoner), Mimes Brønn.

 

17:00 Taler & Tesmaking

Taler, Hovedfoajéen.

Tesmaking med Tedragen, Lille foajé.

 

17:30 Konsert

BIT20 Klubb – komposisjon utviklet med inspirasjon fra Storyboard og Don’t feed the birds, Glasskuben.

 

18:00 Konsert

BIT20 Ensemble – Don't feed the birds av Ruben Sverre Gjersten, Lille foajé.

 

 

 

 

 

 

PROGRAM FOR DAGEN

Det vil være salg av mat og drikke i Hovedfoajéen hele dagen i regi av TASC Food og Mohammed Hindi.

Ta med kontanter!

Dørene åpner 13:30.

14:00 Konsert

Currentes – Nuper rosarum flores. Re-readings of Dufay and Codex Faenza av Ruben Sverre Gjertsen, Kronbar.

BIT20 Ensemble – Storyboard av Morten Eide Pedersen, Kronbar.

 

14:30 Installasjonsåpning

Trond Lossius – TBA, kuratert av Borealis – en festival for eksperimentell musikk, Kantinen/Foajéhagen.

 

15:00 BIT20 Klubb & Tesmaking

BIT20 Klubb demonstrerer sine instrumentkreasjoner, Glasskuben.

Tesmaking med Tedragen, Lille foajé.

 

15:30 Konsert

Ensemble Avgarde – Bolero av Rebecka Ahvenniemi, Kronbar.

Studenter fra Griegakademiet & Ensemble Avgarde – Storyboard Rewritten av komponisjonsstudentene ved Griegakademiet, Kronbar.

 

 


Kan man høre fortiden i ny musikk?  BIT20 Ensemble slår sammen kreftene med Avgarde, BEK, Borealis – en festival for eksperimentell musikk, Currentes, Griegakademiet – institutt for musikk og nyMusikk Bergen for å gi deg en fargerik dag med konserter der gamle, nye og hjemmesnekrede instrumenter brukes til å spille musikk som er tiltalende, ulesbar, uforutsigbar, engasjerende, forførende, overraskende, forvirret, her og nå!  

Man må forme seg selv som komponist, sa Morten Eide Pedersen, komponist, teoretiker og en pådriver i Bergens samtidskunstneriske liv. Da han gikk bort, mistet vi en komposisjonslærer som utfordret studentene sine til å bli seg selv. Vi fikk også en arv i form av et tankegods som lever videre. Vi tror Pedersen ville like at verket hans, Storyboard, ble starten for det nye stykket som Griegakademiets studenter lager til oss. På konserten får du høre begge deler. Når vi så fremfører Boulez’ Eclat to ganger på rad, forsøker vi oss på et annet andre blikk: Hva skjer med verket når vi lytter flere ganger? Får vi med oss flere lag og detaljer i musikken? Også Ruben Sverre Gjertsens musikk har fått en plass i festivalen. «Oppdaget» av Boulez, og med Eide Pedersen som mentor, blir han et bindeledd mellom to bautaer — men like mye et kroneksempel på hvordan komponering gjerne starter i en tradisjon og bygger videre.

På minifestivalen GJENLYD, feirer samtidsmusikkmiljøet i Bergen den lokale helten Morten Eide Pedersen, pioneren innen ny musikk Pierre Boulez, og den kompositoriske akrobaten Ruben Sverre Gjertsen – hvis musikk er kjent for å være umulig å spille. På samme måte som Boulez var en av de musikalske stifinnerne på 1940- og 50-tallet, var Pedersen en stemme å regne med i Bergens musikkliv. Han geleidet flere generasjoner av unge komponister gjennom studiene, og hans arbeid var et viktig bidrag til kulturbyen Bergen, helt frem til hans uventede død i 2014. Vi er stolte over å kunne presentere tre verdenspremierer fra to av studentene til Pedersen; Rebecka Ahvenniemi og Ruben Sverre Gjertsen. Sistnevnte har også i senere tid blitt dirigert av selveste Boulez. 

Trond Lossius har laget en installasjon, kuratert av Borealis, til minne om Morten Eide Pedersen som kun vil være tilgjengelig DENNE DAGEN, den bergensbaserte finske komponisten Rebecka Ahvenniemi har skrevet et stykke for Ensemble Avgarde og det blir til og med urfremføring av et stykke laget av BIT20 Klubb. For å holde fokus og spenningen oppe har vi ordnet deilig suppe, kake, falafel og mye mer fra TASC Food og Mohammed Hindi, mens Bergens mest eksklusive te-importør – Tedragen – står for te-smaking.

Kom og tilbring dagen din med oss!


Les mer:                                                

NRK Radio: Spillerom -  "Hvem var  Morten Eide Pedersen"

Minneord om Morten Eide Pedersen           

Ruben Sverre Gjertsen                             

Nekrolog Pierre Boulez       

Prosjektet Wheels Within Wheels                                                      

BEK                                                                                                

Borealis – en festival for eksperimentell musikk

Currentes

Avgarde

nyMusikk Bergen

Griegakademiet - institutt for musikk