Når: Søndag 16. oktober, 16:00-18:00

Del 1: Bergen Kunsthall, 16:00

Soundpaintingstykke med Strings & Timpani og Performance Art Bergen.

Del 2: Tårnsalen/KODE 4, 17:00

Michael Finnissy – Alongside

Soundpaintingstykke med Performance Art Bergen og Strings & Timpani.

 

Dirigent: Richard Baker

Soundpainter: Ricardo Gassent

Soundpainter og komponist: Jostein Stalheim

 

Konsertene er gratis, med mulighet for donasjon etter. 

Første konsert er en del av Bergen Internasjonale Performancefestival 2016 arrangert av Performance Art Bergen (PAB).


Soundpainting er et verktøy for å komponere i øyeblikket. Det har vært i utvikling siden 70-tallet, som et tegnspråk for alle slags utøvende kunstnere. I dette prosjektet bidrar musikere, dansere og performanskunstnere, ledet av Jostein Stalheim og Ricardo Gassent fra Soundpainting Madrid. Gjennom workshops har de jobbet med ulike teknikker, med mål om å skape konsertøyeblikk hvor alt kan skje, og med Michael Finnissys holdninger som ideal.

70 års-jubilanten Finnissy er en legende i britisk samtidsmusikk og kulturhistorie. Han er kjent som en av grunnleggerne av New Complexity Movement, og for sine mangefasetterte verker, men også for politiske temaer — kampen for annerledeshet — som etter hvert ble viktig i musikken hans.

Sammen med pianisten Mark Knoop fremfører vi Finnissys stykke Alongside, et av hans mest virtuose ensembleverker. Om ordet kompleksitet kan kjennes tungt, er Finnissys arbeid først og fremst sensuelt og utforskende. Det utfordrer oss til å bevege oss i musikalske retninger vi ikke kjenner. Bli med oss når vi kopler det spesifikke og det uforutsigbare!