VELKOMMEN!

VELKOMMEN TIL EN NY SESONG MED BIT20 ENSEMBLE!

Musikk handler ikke bare om lyd. Musikk omfatter også rom, tid, bevegelse, samhandling, utveksling — ikke minst handler den om mennesker. Gjennom sitt tette samarbeid og sine stadig flere felles erfaringer med å lage musikk, har menneskene i BIT20 preget Bergens kulturliv i mer enn 25 år. Det kjennes ærefullt å få lov å være deres kunstneriske leder, og med det få delta i et team hvor felleskapets visjoner og forpliktelse, sammen med deltakernes personlige lidenskap, evner og særpreg, har fått utforme ensemblet. Dette gjelder ikke bare instrumentalistene; også utdanningsteamet, administrasjonen, frivillige, hospitanter og publikum har bidratt til å skape den dynamikken som er BIT20.

Tilsvarende bidrar utøvere og organisasjonene vi samarbeider med; i Bergen, i Norge og internasjonalt. Dermed har det vært en glede å utvikle denne sesongens program sammen med Tarek Atoui og Bergens internasjonale kunsttriennale Bergen Assembly, Arena Festival i Riga, Performance Art Bergen, Festspillene i Bergen, Borealis – en festival for eksperimentell musikk, Only Connect i Oslo, Bergen Nasjonale Opera, Griegakademiet, Avgarde, nyMusikk Bergen, forskningsprosjektet Wheels Within Wheels, Bergen senter for Elektronisk Kunst (BEK) og sist, men ikke minst, med komponistene vi fremfører stykker av.

Denne sesongen starter vi vår egen klubb for talentfulle unge og amatører. Vi åpner øvelsene våre for publikum og arrangerer en minifestival. I tillegg kommer vi til å utforske nye måter å jobbe sammen på, i ensemblet og med andre utøvere. Vi feirer musikken til noen av komponistene vi liker aller best, og gjør hva vi kan for å dele eventyret det er å lage ny musikk med så mange av dere som mulig.

Velkommen!

Alwynne Pritchard

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble