Nytt år og ny musikk

BIT20 Ensemble ønsker alle et godt nytt musikk-år!

Det skjer mye i regi av BIT20 i årets første måned. I januar vi både skoleprosjekter, Lytterom, konserten Secret Theatres og ikke minst Lydfabrikken – en familiekonsert der både små og store kan lage musikk. Du har med andre ord mange muligheter til å la BIT20 Ensemble akkompagnere deg inn i det nye året.

Torsdag 16. januar spiller BIT20 i foajeen i Grieghallen etter Bergen filharmoniske orkester sin torsdagskonsert. Programmet er Black Angels av George Crumb. Vi gleder oss til å spille i en uformell og avslappet setting. Konserten starter omtrent 21.30.

Lørdag 18. januar presenterer ensemblet en annerledes konsertopplevelse: Secret Theatres på Bergen Kjøtt, kl. 20.00. Under ledelse av dirigent Baldur Brönnimann spilles musikk av Simon Steen-Andersen, Ruben Sverre Gjertsen, Dai Fujikura og Sir Harrison Birtwistle. 

Musikken følges av visuell design laget av videokunstner Birk Nygaard, og etterpå lar vi kvelden bli litt lengre - vi avslutter nemlig med BitLounge, der musiker og komponist Gisle Martens Meyer og Nuria Guiu Sagarra, koreograf og danser, skal underholde. 

Konserten Secret Theatres blir også presentert på Lytterom onsdag 15. januar kl.  19.00, musikkavdelingen ved Bergen hovedbibliotek. Her er er det gratis inngang. Les mer om Lytterom her.

Søndag 19. januar er hele familien velkommen til Lydfabrikken, på Bergen Kjøtt kl. 14.00. Her blir publikum arbeidere som selv skal spille på ulike lydmaskiner, konstruert av et kreativt team ledet av Adele Duus. Når lunsjsignalet går, får publikum høre BIT20 Ensemble dirigert av ”fabrikksjef” Trond Madsen.

Barn komponerer: Og så må vi fortelle at vi er veldig glade for å ha fått treårig støtte fra KUP (Kulturelt utviklingsprogram, Hordaland fylkeskommune) og toårig støtte fra Kunstløftet (Norsk kulturråd) til faglig utvikling av formidlingsarbeid for barn og unge. Musiker Ole André Farstad er engasjert i en mindre stilling for å videreutvikle formidlingsarbeidet vårt. 

I januar besøker vi fire ulike skoler i Bergen, med prosjektet ”Vi komponerer!”. Les mer om BIT20s formidlingsaktiviteter her.

Ellers går daglig leder Trude Bruket ut i permisjon 20. januar, og erstattes av Tordis Marie Espeland frem til medio november 2014.

Vi snakkes på konsert!