Vi skal åpne en større musikalsk verden! 

Siden 1989 har BIT20 gått inn i musikken med åpenhet og mot til å utforske og eksperimentere. Vi setter samtidsmusikk på agendaen, og tar et særlig ansvar for å bidra til å utvikle ny, nordisk musikk gjennom tette samarbeid med komponister. I tillegg formidler ensemblet musikk fra den rikholdige kunstmusikken fra de siste tiår, og er et av få ensembler i Norge som kan framføre denne tradisjonen, noe som blant annet resulterer i flere førstegangsframførelser i Norge. Musikernes bakgrunn fra klassisk musikk gir ensemblet en solid kompetanse i møtet med komplekse partitur, og en særegen klang de har dyrket fram helt siden oppstarten i 1989.

BIT20 Ensemble er et samtidsmusikkorkester med sinfoniettabesetning; fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet, trombone, to slagverkere, harpe, piano, to fioliner, bratsj, cello, kontrabass og elektronikk.

Sammen strekker ensemblet seg for å dele unike, intense musikalske og kunstneriske opplevelser med publikum. Gjennom sin entusiasme for musikken og energiske framførelser ønsker ensemblet å bidra til at publikum får oppleve spennende musikalske uttrykk og overraskende øyeblikk som kan åpne for refleksjon og gjøre mennesker glade i det unike musikalske universet vi tilbyr. Ensemblet driver også prosjekter der mennesker i alle aldre, og spesielt barn og unge, får ta del i musikkutøvelse og kreativ musikkskapelse.

Foto Thor Brødreskift

Foto Thor Brødreskift

Kunstnerisk leder: Trond Madsen

Trond Madsen har studert klassisk slagverk og direksjon ved Griegakademiet og Norges musikkhøgskole. Han var ansatt i Forsvarets Stabsmusikkorps og Bergen Filharmoniske Orkester, før han fra 2009 ble frilans musiker og dirigent. Trond Madsen har vært musiker i BIT20 siden 2006 og assistentdirigent og kunstnerisk konsulent under Baldur Brönnimann. 

Som mange musikere startet Trond i skolekorps, der han spilte kornett og slagverk. Veien videre ble en søken mot risikoen og spenningen i å jobbe med kompliserte og utfordrende, men givende verk innenfor samtidsmusikk.