Back to All Events

BIT20 & BFO: Seafloor Dawn Chorus — Fartein Valen & Kristine Tjøgersen & Ketil Hvoslef & Eivind Buene

  • Griegsalen 1 Edvard Griegs plass Bergen, Hordaland, 5015 Norway (map)

BIT20 Ensemble feirer 30 år i den nye musikkens tjeneste, og ensemblet går alltid inn i musikken med åpenhet og mot til å utforske og eksperimentere.

Ensemblet bidrar sterkt til utviklingen av ny musikk gjennom tette samarbeid med komponister, slik også på kveldens konsert som har et rent norsk fokus.

Med sine entusiastiske og energiske framføringer har BIT20 Ensemble satt den nordiske samtidsmusikken på agendaen. Kveldens konsert er viet norske komponister, fra Fartein Valen sin strykekvartett fra hans studietid i Berlin, til tre nåtidige komponister.

Om sitt eget verk skriver Eivind Buene at det ble komponert midtvinterstid 2017, en årstid med lite lys og, ikke minst, en tid med politisk mørke. Kristine Tjøgersen sine komposisjoner ligger ofte et sted mellom visuell kunst og musikk, og reflekterer hennes bakgrunn som musiker, komponist og visuell kunstner. BIT20 Ensemble byr også på en urframføring av Ketil Hvoslef, som i sitt åttiende år er en av norsk samtidsmusikks absolutte nestorer.


Taavo Oramo dirigent

BIT20 Ensemble

PROGRAM

Fartein Valen Strykekvartett nr. 0

Ketil Hvoslef La Scala (bestillingsverk, urframføring)

Kristine Tjøgersen Seafloor Dawn Chorus

Eivind Buene Lessons in Darkness

Earlier Event: November 9
BIT20 Ensemble: 30-årsjubileum