Back to All Events

Borealis: PREHISTORIC PARTY MUSIC VOL. 1–14

Fra Mexico til Norge på en kveld

BIT20 Ensemble åpner Borealis 2019 med et unikt samarbeid med elnicho-festivalen i Mexico City. I tillegg til å fremføre ny musikk av mexicanske komponister, har Øyvind Torvund skrevet et nytt stykke for BIT20 og det mexicanske ensemblet Liminar. Prehistoric Party Music vol. 1–14 beskrives av Torvund selv som ritualistisk og psykedelisk musikk.

Verket spekulerer på hvordan steinalderens instrumenter – slik som beinfløyter og ulike typer trommer – hørtes ut. Det finnes naturlig nok ikke noe opptak av disse instrumentene som er datert 35000 år tilbake, og publikum er dermed overlatt til Torvunds fantasi for å få svar på hvordan datidens musikkinstrument lød.

Bli med på en musikalsk reise fra Norge til Mexico, fra steinalderen til i dag, på en kveld!

I samarbeid med Borealis – en festival for eksperimentell musikk & elnicho