Back to All Events

Notelangs: Fremtidsmusikk? — med Annabel Guaita

  • Litteraturhuset i Bergen 5 Østre Skostredet Bergen, Hordaland, 5017 Norway (map)

Er vår tids kunstmusikk kun for ’spesielt interesserte’? Hvordan kan samtidsmusikken vinne nye veier? Er vi gått for langt i spesialiseringen? Hvordan er det mulig å bryte gjennom "eksklusivitetsboblen"?

BIT20 Ensemble har vært friske i sine formidlingstiltak Glimt og med komposisjonspub der de inviterer publikum og musikkamatører inn til både spille og komponere sammen med profesjonelle musikere. Hva synes publikum?

Hva inneholder egentlig sjangeren "samtidsmusikk"? Er dette en treffende betegnelse på sjangeren eller må vi kanskje kalle det noe annet det for å skape nye relasjoner til musikken. Og hvor langt tilbake i tid kan vi fortsatt kalle det samtidsmusikk?

Deltagere:
Kunstnerisk leder i BIT20 Trond Madsen
NRK journalist og musikkviter Marion Hestholm
Pianist Else Olsen S.
Komponist Ørjan Matre
Innleder og ordstyrer, Annabel Guaita