Back to All Events

Torsdagskonsert i Grieghallen: EXOTICA

  • Griegsalen 1 Edvard Griegs plass Bergen, Hordaland, 5015 Norway (map)

Forstyrret stillehavsidyll og avantgardistisk mester

Et etterlengtet gjenhør med Øyvind Torvunds The Exotica Album, etterfulgt av legendariske Vinko Globokar som solist og dirigent i to egne verker. Dette blir en torsdagskonsert i Harmonien helt utenom det vanlige.

Øyvind Torvund er en av den norske samtidens mest særpregede stemmer. The Exotica Album (2017) flørter med den absurde exotica-sjangeren fra 50-tallets USA Du kan drømme deg bort til en øde stillehavsøy – med Torvunds uventede, lekne vri.

Den fransk-slovenske avantgardisten Vinko Globokar er en mann som står BIT20 sitt hjerte nær. Han er kjent for sin lekne, energiske musikk og innovative bruk av komposisjonsteknikker og instrumenter. Det er duket for en sjelden begivenhet når den 84 år gamle komponisten selv står på scenen som solist.

Bli med på en magisk BIT20-kveld i Harmonien!

Musikken

Øyvind Torvund – The Exotica Album

Vinko Globokar – Kaleidoskop im Nebel & Les Soliloques Decortiqués

Medvirkende

Dirigenter – Trond Madsen & Vinko Globokar

Saksofon – Kjetil Traavik Møster

Modulær synthesizer – Jørgen Træen

Trombone – Vinko Globokar

I samarbeid med Musikkselskapet Harmonien

Earlier Event: September 1
NORDISK FUTURISME
Later Event: September 14
KULTURNATT MED BIT20