Back to All Events

BOGOLUCHIE /// Djuro Zivkovic & The Choir of the Monastery of Holy Archangels in Kovilj

  • Nykirken 197B Strandgaten Bergen, Hordaland, 5004 Norway (map)

Den guddommelige konsertopplevelsen

Sansene skjerpes når BIT20 entrer scenen i Nykirken sammen med et serbisk munkekor. Dette blir urfremføringen av Bogoluchie, komponert av svensk-serbiske Djuro Zivkovic. Fremførelsen er en del av Bergen kirkeautunnale. I det 70 minutter lange verket lot Zivkovic seg inspirere av 58 hymner skrevet av den bysantiske munken Simeon den nye teologen, som levde på 900-tallet.

Musikerne og munkene vil være spredd rundt om i kirkerommet, og på rituelt vis omfavnes publikum med tonene. Utforskingen av fellestrekk, mellom konsertopplevelse og religiøs praksis, er sentralt i stykket. Kan det å gå på konsert være religion?

Munkene i klosteret i Kovilj er blant de ytterst få som holder den gammel-serbiske ortodokse sangtradisjonen i live. Her omdannes deres sang til samtidsmusikk i et rituelt møte mellom gammelt og nytt, og mellom publikum og musikken. En konsert du ikke bør gå glipp av, og en opplevelse du trolig ikke vil kunne få igjen.

Medvirkende

Musikk | Djuro Zivkovic

Libretto | Djuro Zivkovic etter Simeon den nye teologen

Dirigent | Christian Karlsen 

Regi | Aleksi Barrière 

Scenografi og kostymer | Anke Laerenbergh

The Choir of the Monastery of Holy Archangels in Kovilj, Diocese of Bachka, Serbia

BIT20 Ensemble Bergen 

Alt solo | Carina Vinke
Gitar solo | Jacob Kellermann

Bogoluchie er bestilt av Christian Karlsen og Föreningen Kammarmusik NU. Forestillingen er produsert av Christian Karlsen/Föreningen Kammarmusik NU og BIT20 Ensemble, i partnerskap med Bergen Kirkeautunnale og NJORD New Music Biennale Copenhagen. Med støtte av Statens Kulturråd (i Sverige og Norge), Statens Musikverk (SE) og Nordiska Kulturfonden.

Bilde: bergendomkirke.no

Bilde: bergendomkirke.no

Earlier Event: October 20
LYDLAB: Åpen dag i Grieghallen