Back to All Events

SO SIMPLE

  • Grieghallen, Peer Gynt salen 1 Edvard Griegs plass Bergen, Hordaland, 5015 Norway (map)

Et dykk inn i Klaus Nomis univers

Klaus Nomis uforglemmelige kontratenor og særegne futuristiske kostymer gjorde ham til en sensasjon på kabaretscenen i New York på 1970- og 80-tallet. Her fremførte han alt fra pop til Purcell, i en oppsiktsvekkende og fantastisk gjennomført iscenesettelse. Etter at han døde brått, bare 39 år gammel, har han blitt en kultfigur. Den nesten barnslige feiringen av hans fremføringer og sanger kaster en spøkelsesaktig skygge over dagens harde og seksualiserte musikkultur. Nomi var et barndomsidol for den østerrikske komponisten Olga Neuwirth, som selv er en mangefasettert kunstner, og som studerte både maling og film i tillegg til komposisjon. Alt i 1998 begynte hun å jobbe med sanger fra Nomis repertoar og i 2013 fullførte hun prosjektet. Arrangementene hennes er levende, kantete og morsomme, og vi er svært glade for å ha den tyske vokalisten Daniel Gloger med oss på scenen i dette vidunderlige prosjektet. I konsertens første halvdel, byr vi på et program med de latviske komponistene, Gundega Šmite, Andris Dzenītis og Santa Bušs. Verkene av de to første ble urfremført av BIT20 Ensemble ved Arena festival i Riga i 2016, mens sistnevntes verk blir en urframføring.

Komponister: Olga Neuwirth, Santa Bušs, Andris Dzenītis, Gundega Šmite

Dirigent: Trond Madsen

Vokal: Daniel Gloger, Alwynne Pritchard

Foto: Michael Halsband

Earlier Event: March 10
DEN ............. SKOGEN
Later Event: May 25
DET UTEMPERERTE KLAVER