Back to All Events

SINGULAR PLURAL 2 / BLEIB BIS DER RAUM VOLL IST

  • Kunsthalle Düsseldorf 4 Grabbeplatz Düsseldorf, NRW, 40213 Germany (map)

BIT20 Ensemble reiser til Düsseldorf

Disse fremføringene er en del av utstillingen Singular/Plural. Utstillingen er tilegnet kunstnerne som levde og virket i Düsseldorf på 1970-tallet, og inngår i feiringen av Kunsthalle Düsseldorfs 50-årsjubileum. For disse kunstnerne var det sentralt å markere motstand mot den tyske fascismen. Tilsvarende adresserer verkene vi har valgt både utfordringer og muligheter ved musikk og fremføring som sosiale og politiske krefter. Vi fremfører stykker av de nålevende komponistene Gerhard Stäbler, Kunsu Shim og Alwynne Pritchard, som også vil stå på scenen sammen med ensemblet. Og vi spiller et stykke av Fluxus-komponist Jed Curtis.

På en intens, provoserende og humoristisk måte, forsøker vi å problematisere musikkens forhold til støy, tekst og fysisk handling. Siden programmet fremføres som del av Kunsthallens utstilling, utfordrer det også definisjoner og skillelinjer som tradisjonelt har vært brukt for å skille ulike kunstformer fra hverandre. I det vi begynner å stille oss denne typen spørsmål om kunst, tar vi også praktisen med til andre sammenhenger. Hvor slutter egentlig kunsten — og hvor begynner det virkelige livet?

MEDVIRKENDE: 

Gerhard Stäbler

Kunsu Shim

Alwynne Pritchard

Later Event: September 30
THE EXOTICA ALBUM